Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Knapperige salade met gegrilde stukjes en perziken
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Knapperige salade met gegrilde stukjes en perziken
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de gegrilde stukjes in een braadslede met citroenrasp, rozemarijn en/of tijm en de helft van de olijfolie.
Stap 2
Rooster de vegetarische stukjes in 20-25 min. goudbruin, schep ze regelmatig om. Trek intussen de velletjes van de perziken. Halveer ze, verwijder de pitten en snijd de halve perziken elk in partjes.
Stap 3
Klop in een schaal 1-2 eetlepels citroensap met mosterd, de resterende olijfolie, 1 eetlepel water en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing. Snijd de kontjes van de slakropjes en maak de blaadjes los.
Stap 4
Schep de slablaadjes met veldsla en rucola luchtig door de dressing. Verdeel de salade en verdeel de perzikpartjes, gegrilde stukjes en pompoenpitten erover. Lekker met focaccia.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten11 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd4 g