Knapperige kerstsalade met eendenborst
Ingrediënten
Bereidingswijze Knapperige kerstsalade met eendenborst
Stap 1
Laat de eendenborstfilets op kamertemperatuur komen. Snijd de boven- en onderkant van de mineola’s. Snijd de schil van het vruchtvlees en snijd de partjes los. Vang het sap op.
Stap 2
Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Schaaf met een dunschiller flinterdunne plakjes van de venkel en leg tot gebruik in een kom met water met ijsblokjes.
Stap 3
Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings in en wrijf rondom in met 5-kruidenpoeder en versgemalen peper.
Stap 4
Bak de eendenborstfilets in een hete koekenpan zonder boter of olie op de vetzijde aan.
Stap 5
Bak, wanneer de vetlaag smelt, de eendenborstfilet op hoog vuur in ongeveer 8 minuten rosé en de vetlaag krokant. Laat rusten onder aluminiumfolie.
Stap 6
Schil de gember en rasp boven een kom. Pers de knoflook uit en meng met de gember, het sap van de mineola's, balsamicoazijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 7
Was de sla en scheur het blad klein. Laat de venkel uitlekken in een vergiet en meng in een kom met de sla en de dressing. Verdeel de salade over 6 borden en leg er de partjes mineola op.
Stap 8
Snijd de eendenborstfilets in dunne, schuine plakken en leg dakpansgewijs op de salade. Bestrooi met gebakken uitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - dunschiller
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie428 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten11 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd11 g