Knapperige broccoliroosjes met vegan srirachamayo
Ingrediënten
Bereidingswijze Knapperige broccoliroosjes met vegan srirachamayo
Stap 1
Mix 100 ml zonnebloemolie, de sojamelk, witte wijnazijn en mosterd in een hoge beker tot een lobbige mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes.
Stap 2
Meng de bloem met 450 ml water en een halve eetlepel sriracha hot chilisauce tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli in roosjes. Doe de paneermeel in een diep bord.
Stap 3
Verhit de rest van de olie in een steelpan. Haal de broccoli achtereenvolgens door het beslag en de paneermeel. Herhaal dit nogmaals, zodat ze een dubbel laagje beslag en paneer hebben.
Stap 4
Frituur de broccoli in delen in circa 3 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 5
Schenk de helft van de mayonaise en sriracha hot chilisauce er in streepjes overheen. Meng de rest van de mayonaise en sriracha hot chilisauce en serveer bij de broccoli. Garneer met de bosui.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie957 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten58 g
- Vet57 gWaarvan verzadigd7 g