Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kleverige tempura-garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kleverige tempura-garnalen
Stap 1
Meng de bloem met 3 eetlepels water en de azijn. Breng op smaak met zout en peper. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze door het beslag.
Stap 2
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen in circa 4 minuten rondom goudbruin en knapperig.
Stap 3
Meng de mangochutney, kerrie, knoflook en het sap van ½ limoen. Giet dit over de garnalen en bak kort op een hoge stand, totdat de garnalen kleverig zijn. Bestrooi met de rode peper naar smaak en serveer met partjes van de overige limoen.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie170 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten8 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd1 g