Klassieke uiensoep met Parmezaan knoflookbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Klassieke uiensoep met Parmezaan knoflookbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Meng de bouillontabletten met 1,2 ltr water. Ris de bladeren van de tijm.
Stap 3
Verhit een pan met 2 el roomboter en bak de ui en knoflook in 4 minuten glazig. Voeg op laag vuur de
Stap 4
bloem, suiker en de helft van de tijm toe en roer 3 minuten door.
Stap 5
Blus het geheel af met de runderbouillon en cognac en roer door. Laat de soep 6 minuten net onder het kookpunt trekken. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
Stap 7
Plaats de stokbroden in de oven en bak af volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 8
Verdeel de uiensoep over de soepkommen en garneer met de rest van de tijm. Serveer met het Parmezaanstokbrood.