Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Klassieke steak tartaar
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Klassieke steak tartaar
Stap 1
Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Hak de biefstuk met een scherp mes zeer fijn en zet afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Houd het water tegen de kook aan en leg de eidooiers rustig een voor een erin. Pocheer 1 minuut en schep ze met een schuimspaan uit het water.
Stap 3
Schep alle ingrediënten, behalve de gepocheerde eidooiers, door de gehakte biefstuk en breng op smaak met zout. Verdeel in 4 gelijke porties over de borden en maak een holletje erin met de bolle kant van een lepel.
Stap 4
Leg een gepocheerde eidooier erop en bedruppel met nog wat olijfolie. Bestrooi met peterselie en peper. Lekker met friet of stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie200 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten1 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd3 g