Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Klassieke oesters
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Klassieke oesters
Stap 1
Pel en snipper de sjalot fijn. Snijd de citroen in partjes. Meng de sjalotten met de rode wijnazijn in een kommetje en zet apart.
Stap 2
Wikkel de ijsblokjes in een theedoek en sla met een deegroller of zware pan fijn. Doe het crushed ijs in een schaal.
Stap 3
Leg de theedoek over je hand en pak een oester met de platte kant naar boven vast.
Stap 4
Steek met het oestermes de oester aan de kant van het scharnier open en wrik de schelpen los van elkaar.
Stap 5
Verwijder de bovenste schelp, snijd de oester voorzichtig los en leg de schelp met de oester in de schaal. Herhaal met de overige oesters.
Stap 6
Leg de partjes citroen tussen de oesters in het ijs en zet de sjalot met rode wijnazijn in het midden.
Aanvullende benodigdheden
- - oestermes
Voedingswaarden
- Energie33 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten2.4 g
- Vet0.6 gWaarvan verzadigd0.2 g
Trefwoorden
