Klassieke asperge met salie citroenboter
Ingrediënten
Bereidingswijze Klassieke asperge met salie citroenboter
Stap 1
Schil de asperges, snijd 1 cm van de onderkant. Halveer de cherrytomaten.
Stap 2
Breng een pan met water, zout en de melk aan de kook. Kook de asperges 7 minuten en haal uit de pan. Bewaar het kookvocht.
Stap 3
Snijd 2 takjes salie fijn en rasp de schil van de citroen. Meng met 70 gr boter tot een geheel.
Stap 4
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Spoel koud af.
Stap 5
Verhit een pan met de citroenboter en bak de asperges 5 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 minuten mee. Haal de asperges en cherrytomaten uit de pan en voeg de bloem toe, roer 5 minuten door. Voeg 2 soeplepels van het aspergekookvocht toe en roer tot een saus.
Stap 6
Snijd de aardappelen in schijfjes en spoel af. Breng intussen een pan met water aan de kook. Kook de aardappelen 6 minuten en giet af. Verhit een pan met de overige boter en bak de aardappelen 8 minuten goudbruin.
Stap 7
Pel de eieren en snijd fijn. Pluk de resterende salieblaadjes.
Stap 8
Leg de asperges, aardappelen en beenham op de borden. Garneer met de eieren en salieblaadjes. Serveer met de salie citroenboter.