Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Klassieke appelbeignets
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Klassieke appelbeignets
Stap 1
Meng de suiker met de kaneel. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakjes van circa ½ cm dik.
Stap 2
Verhit de olie in de (frituur)pan tot 180ºC. Wentel de appelplakjes door de helft van het suiker-kaneelmengsel en haal ze vervolgens door het beslag. Bak de appelbeignets in de hete olie in circa 5 minuten knapperig en goudbruin.
Stap 3
Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de beignets vervolgens rondom aan beide kanten door de overige kaneelsuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - appelboor
- - frituurpan
- - wok
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie110 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten13 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd1 g
