Kiwi pavlova
Ingrediënten
Bereidingswijze Kiwi pavlova
Stap 1
Zeef het poedersuiker boven een kom. Splits twee eieren en klop het eiwit los. Schenk 60 gram eiwit bij de poedersuiker en meng tot een dik kneedbaar mengsel.
Stap 2
Splits het poedersuikermengsel in twee delen. Kneed één deel tot een platte ronde schijf en leg op een bord met keukenpapier. Plaats het bord 1½ minuut op de hoogste stand in de magnetron. Laat het opgesteven meringueschuim afkoelen en herhaal met het tweede deel.
Stap 3
Schil de kiwi's. Pureer 2 kiwi's en de suiker met de staafmixer. Halveer de 3 kiwi's en snijd in parten.
Stap 4
Klop met de handmixer de slagroom stijf met een zakje vanillesuiker. Mix de mascarpone met de resterende vanillesuiker en spatel de slagroom er luchtig door. Leg de eerste meringue op een schaal en verdeel de helft van de vanillemascarpone erover. Verdeel de puree van kiwi erover en leg langs de rand de meloen, ananas en kiwi (van de fruitsalade) in de mascarpone.
Stap 5
Leg de tweede laag meringue op het fruit en schep de rest van het mascarponemengsel er in een cirkel op. Garneer de taart met kiwi. Bestrooi met kokosrasp.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - handmixer
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie578 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten90 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd14 g