Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kiptajine met pruimen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kiptajine met pruimen
Stap 1
Verhit de olie in een grote braadpan of tajine en bak hierin de kip op een hoge stand, tot het vlees aan alle kanten gekleurd is. Neem de kip uit de pan en voeg de ui en komijn toe aan het bakvet.
Stap 2
Fruit al roerend circa 8 minuten op middelhoge stand. Halveer de pruimen en verwijder de pit.
Stap 3
Leg de kip terug op de uien en voeg de pruimen, kaneel en bouillon toe. Stoof afgedekt circa 40 minuten op een lage stand tot de kip gaar is.
Stap 4
Bereid intussen de couscous en roer de ras el hanout erdoor. Bestrooi met de munt.
Stap 5
Serveer de kiptajine met de couscous, bestrooid met de pistachenoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie680 kcal
- Eiwit40 g
- Koolhydraten60 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd7 g
