Kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree
Stap 1
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de kip op hoge stand in circa 10 minuten rondom goudbruin.
Stap 2
Neem de kip uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook glazig, roer de bloem erdoor en bak nog circa 1 minuut.
Stap 3
Voeg vervolgens het bier, de slagroom en bouillon toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Stap 4
Zet de warmtebron laag, doe de kip terug in de pan, voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel circa 1 uur sudderen op een lage stand.
Stap 5
Kook intussen de pastinaak in circa 10 minuten (aardappels 20 minuten) gaar. Stamp tot een grove puree, voeg de boter toe en breng op smaak.
Stap 6
Voeg de champignons toe aan de stoofpot en kook deze nog 5 minuten mee. Als de saus nog wat vloeibaar is, kun je hem eventueel op een hoge stand verder laten inkoken.
Stap 7
Serveer de stoofpot met de pastinaakpuree bestrooid met wat peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie745 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten29 g
- Vet52 gWaarvan verzadigd23 g
Trefwoorden
