Kipstoofpot met bier
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipstoofpot met bier
Stap 1
Snijd de ui en hak de knoflook fijn.
Stap 2
Laat de gedroogde appeltjes een half uur wellen in de helft van het bier.
Stap 3
Rooster de noten in een droge koekenpan.
Stap 4
Was de flespompoen en maak de pompoen schoon: snijd hem en verwijder de draden en pitten.
Stap 5
Snijd de pompoen in kleine stukken.
Stap 6
Smeer de drumsticks in met zout en wat kaneel.
Stap 7
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kip aan alle kanten bruin.
Stap 8
Voeg dan de uien en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
Stap 9
Doe er het overgebleven bier en de bouillon bij.
Stap 10
Zet de pan op het kleinste pitje, voeg kruiden naar smaak toe.
Stap 11
Voeg de pompoen toe en laat de kip 30 minuten zachtjes smoren.
Stap 12
Voeg de appeltjes toe en laat nog een kwartiertje trekken.
Stap 13
Breng op smaak met zout.
Stap 14
Schep voor het serveren de noten er overheen.
Stap 15
Tip: serveer met een smeuïge puree.