Kipsaté met pittige cashewnotensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipsaté met pittige cashewnotensaus
Stap 1
Pers de knoflook uit en rasp de gember. Hak de rode peper heel fijn. Roer in een kom knoflook met gember, rode peper (met zaad is pittig) en sojasaus tot een sausje.
Stap 2
Schep in een andere kom de kipblokjes om met 3 eetlepels van dit sausje en twee derde van de olie en laat 10 minuten marineren. Steek de gemarineerde kipblokjes aan de houten spiesjes en rooster ze in een hete grillpan of op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin, keer regelmatig.
Stap 3
Hak de cashewnoten grof en snipper de sjalot. Verwarm de resterende olie in een steelpan en fruit het sjalotje zachtjes glazig. Roer de cashewnoten erdoor en bak heel even mee. Voeg de rest van het sausje en de kokosmelk toe en verwarm al roerend tot het een lekkere saus wordt.
Stap 4
Serveer de kipsaté met de cashewnotensaus erover. Lekker met zilvervliesrijst en roergebakken paksoi.
Aanvullende benodigdheden
- - 12 houten spiesjes, geweekt in water
- - grillpan of barbecue
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten7 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd12 g