Kipsateetjes met cashewnotensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipsateetjes met cashewnotensaus
Stap 1
Pers de knoflook en hak de peper fijn.
Stap 2
Hak de noten fijn.
Stap 3
Roer in een kom een marinade van het limoensap en -rasp, 4/5 deel van de olie, de helft van de knoflook, de helft van de gember, de helft van de rode peper en 1/3 deel van de sojasaus.
Stap 4
Schep de blokjes kip erdoor en laat ze minstens 30 minuten marineren.
Stap 5
Verwarm 1/5 deel van de olie in een steelpan en fruit de resterende knoflook, gember en rode peper heel zachtjes aan.
Stap 6
Roer de cashewnoten erdoor, bak tot het lekker gaat ruiken en voeg het water en 2/3 deel van de sojasaus toe.
Stap 7
Laat de saus 6-8 minuten zachtjes pruttelen tot het een saus wordt.
Stap 8
Voeg zo nodig meer water toe.
Stap 9
Steek aan elk spiesje 2 blokjes kip, bestrijk met de resterende olie en rooster de spiesjes in een hete grillpan op halfhoog vuur in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
Stap 10
Leg de spiesjes op bordjes met een pluk veldsla ernaast.
Stap 11
Schep de saus erover.
