Kipsamosa’s
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipsamosa’s
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Snijd in kleine blokjes.
Stap 2
Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook, draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Neem de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen.
Stap 3
Snipper de ui. Trek de kipfilet met twee vorken in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, vadouvan en komijn 1 minuut. Voeg de kip, zoete aardappel en tuinerwten toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer een plakje filodeeg, bestrijk met 1 tl olie en plak met de korte kanten aan elkaar zodat een lange strook ontstaat.
Stap 5
Schep 1/16 van het kipmengsel onderop de strook en vouw de rechter punt diagonaal naar links eroverheen, zodat een driehoekje ontstaat. Blijf de driehoek vouwen totdat de strook op is. Maak er zo nog 15.
Stap 6
Bestrijk met de rest van de olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Keer halverwege. Lekker met chilisaus om te dippen.