Kiprollade wellington met kaki
Ingrediënten
Bereidingswijze Kiprollade wellington met kaki
Stap 1
Breng de rollade op kamertemperatuur.
Stap 2
Verwarm de boter in een hapjespan, bak de rollade op matig hoog vuur in 10-15 minuten rondom bruin. Laat de rollade op een plank afkoelen. Verwijder het netje.
Stap 3
Snijd de kaki's in dunne partjes. Hak de peterselie en tijm fijn. Klop de eidooier los.
Stap 4
Rol het deeg op het werkvlak uit. Snijd een derde van het deeg af en leg dit stuk op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk dit stuk met paté en plakjes kaki.
Stap 5
Meng de kruiden in een diep bord. Wrijf de rollade rondom in met mosterd en wentel door de kruiden.
Stap 6
Leg de rollade op het stuk bladerdeeg met paté en leg hier plakjes kaki op.
Stap 7
Snijd van het andere stuk deeg een reep af en steek hier figuurtjes uit.
Stap 8
Vouw het resterende stuk deeg over de rollade, maak de randen iets vochtig en druk ze op elkaar, zodat de rollade goed is ingepakt.
Stap 9
Steek in de bovenkant met de appelboor in het midden met 6-8 cm afstand van elkaar 2 gaatjes.
Stap 10
Steek in elk gat een zelfgemaakt schoorsteentje van een reep aluminium folie.
Stap 11
Druk de kerstfiguurtjes op de bovenkant van het deeg. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 12
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 13
Bestrijk het deeg met ei. Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de kiprollade in 35-45 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie690 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten38 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd20 g