Kiprollade met cranberry-tijmsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Kiprollade met cranberry-tijmsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de rollade met zout en peper. Meng olijfolie en knoflook en bestrijk de rollade ermee.
Stap 2
Bak de rollade rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslee.
Stap 3
Zet de kiprollade, afgedekt met aluminiumfolie, 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten.
Stap 4
Kook intussen de aardappelen en de spruitjes.
Stap 5
Breng bessenjenever of appelsap en 50 ml water met de suiker aan de kook. Voeg de cranberry's en de tijm toe en kook zachtjes tot de bessen knappen. Roer goed door en houd de saus warm.
Stap 6
Haal de rollade uit de oven en laat deze afgedekt 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de cranberrysaus, de aardappelen en de spruitjes met een klontje boter, peper en nootmuskaat.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
- - ovenvaste braadpan
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten60 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd6 g