Kippensoep met fijne voorjaarsgroenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Kippensoep met fijne voorjaarsgroenten
Stap 1
Snijd de citroen in plakjes.
Stap 2
Schenk het water in een soeppan en leg de kipfilets met de tijmblaadjes, de plakjes citroen en de bouillontabletten erin.
Stap 3
Breng het water langzaam aan de kook en laat de bouillon 30-40 minuten zachtjes trekken.
Stap 4
Schil intussen de asperges en bospenen en snijd ze in dunne plakjes.
Stap 5
Snijd de venkelknol in kleine blokjes.
Stap 6
Neem de kipfilets en de plakjes citroen met een schuimspaan uit de pan.
Stap 7
Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
Stap 8
Snijd de kipfilets in kleine blokjes.
Stap 9
Roer de stukjes asperge, bospeen, venkel en kip door de bouillon.
Stap 10
Breng de soep al roerende aan de kook en laat de soep nog 6-8 minuten zachtjes koken.
Stap 11
Voeg de bevroren doperwten toe en laat de soep nog 2-3 minuten zachtjes koken.
Stap 12
Roer vlak voor het serveren de kruiden erdoor.
