Kippensoep met ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Kippensoep met ei
Stap 1
Snijd de gember in dunne plakjes. Doe de kipfilet en plakjes gember in een grote pan en schenk er 1 liter koud water bij. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Breng langzaam aan de kook en roer de citroensap en sojasaus erdoor. Laat de bouillon 30 minuten heel zachtjes trekken.
Stap 2
Kook de eieren in 6-8 minuten bijna gaar. Stoom intussen de broccoli in een stoommand boven kokend water of in een steamer in 4-6 minuten beetgaar. Haal de kipfilet en plakjes gember uit de bouillon. Blijf de bouillon op zacht vuur verwarmen. Trek het kippenvlees met 2 vorken tot reepjes uit elkaar. Pel de eieren en snijd ze elk in 4 partjes.
Stap 3
Warm de bouillon goed door en breng op smaak met nog wat citroensap. Snijd het bosuitje in schuine dunne plakjes. Leg in soepborden een bergje kipsliertjes. Verdeel de eipartjes, broccoli, wortelreepjes en bosui eromheen en schenk de hete bouillon erop. Serveer direct.