Kippenbout uit de oven met knoflook en verse tijm
Ingrediënten
Bereidingswijze Kippenbout uit de oven met knoflook en verse tijm
Stap 1
Haal de kip uit de koeling en verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Pers de citroenen uit boven een kom, bewaar de schil.
Stap 3
Maak een mengsel van het citroensap, de afgeriste tijm, de olie, honing en een kwart van de uitgeknepen knoflook.
Stap 4
Bestrooi de kip met zout en masseer met het mengsel.
Stap 5
Leg de uitgeknepen citroenen en de takjes tijm in een ovenschaal.
Stap 6
Leg de overgebleven, ongeschilde teentjes knoflook ertussen en voeg de wijn toe.
Stap 7
Leg de kippenbouten erop met het vel naar beneden.
Stap 8
Bedek met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
Stap 9
Keer de kip om en lepel het vocht in de ovenschaal er goed overheen.
Stap 10
Verlaag de temperatuur naar 180 °C.
Stap 11
Zet nog circa 30 minuten in de oven tot de kip gaar is.
Stap 12
Bedruip tussentijds nog éénmaal.
Stap 13
Serveer met pasta waar op het laatste moment veldsla en basilicum aan zijn toegevoegd.
Stap 14
Serveer de teentjes knoflook er los bij.