Kipköfte met abrikozen bulgur
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipköfte met abrikozen bulgur
Stap 1
Breng 600 ml water met het kippenbouillontablet aan de kook. Snijd de abrikozen in reepjes. Neem de pan van het vuur en voeg de bulgur en abrikozen toe. Laat 10 minuten wellen en giet af.
Stap 2
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
Stap 3
Meng de baharat, peper en zout door het gehakt en verdeel in 8 platte köftes. Bestrijk beide kanten met de olijfolie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de köftes in 8 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Stap 4
Meng de komkommer, avocado, bieslook en granaatappelpitjes door de bulgur en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer met de köftes. Lekker met knoflooksaus.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie578 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten67 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd3 g