Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kipkroketjes met prei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kipkroketjes met prei
Stap 1
Klop in een diep bord de eieren los met 3 eetlepels water. Strooi het paneermeel op een plat bord. Snijd het opgesteven kipmengsel (de salpicon) in 8 punten of kleine porties (circa 90 gram voor kroketten, circa 25 gram voor bitterballen). Vorm van elke portie een kroket of bitterbal en rol deze losjes door het paneermeel. Haal ze daarna door het eimengsel en daarna nog een keer door het paneermeel tot alle kanten goed bedekt zijn. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Verhit de frituurolie tot 180ºC. Frituur de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie265 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten17 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd5 g