Kipkerriesoep met gewokte boerenkool
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipkerriesoep met gewokte boerenkool
Stap 1
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in halve ringen van 1 cm dik. Halveer de scharrel kipdijfilet.
Stap 2
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de knoflook en prei glazig. Voeg de kipdijfilet en kerrie toe en bak nog 4 minuten.
Stap 3
Meng intussen de kippenbouillontabletten met 800 ml kokend water. Voeg de bouillon en kokosmelk toe aan de kip en roer door.
Stap 4
Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes koken. Haal de kipdijfilet uit de pan, laat 5 minuten afkoelen en maak hier met twee vorken pulled chicken van.
Stap 5
Doe de pulled chicken weer terug in de soep en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verhit intussen een wokpan met 1 el olijfolie en wok de boerenkool 5 minuten. Roer de helft van de boerenkool door de soep.
Stap 7
Verdeel de kipkerriesoep over de kommen en verdeel de cashewnoten en de rest van de boerenkool over de kommen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie666 kcal
- Eiwit38.2 g
- Koolhydraten15.9 g
- Vet47.7 gWaarvan verzadigd24.1 g