Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kipgoulash
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kipgoulash
Stap 1
Snijd de kip in grove stukken. Snipper de ui grof. Snijd de paprika’s in stukken van 3 cm.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Schep de spekjes op een bordje. Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper en bak de stukken in het spekvet rondom bruin. Strooi de milde en pikante paprikapoeder erover en verdeel de ui, stukjes spek en paprika tussen de kip.
Stap 3
Schep de tomatenpuree en tijmblaadjes erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng op matig hoog vuur aan de kook en laat de kipgoulash zachtjes in 20 minuten gaar sudderen. Laat het vocht verdampen tot de kip in een saus ligt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten10 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd7 g
