Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kipfilet met verse tijm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kipfilet met verse tijm
Stap 1
Snijd de kip in grove stukken.
Stap 2
Tijm van takjes rissen en hak het grof.
Stap 3
Snijd de bosui in stukken van een cm.
Stap 4
Rasp de sinaasappel.
Stap 5
Smelt de boter in een hapjespan.
Stap 6
Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper en mosterd.
Stap 7
Bak de stukken kip in vier tot zes minuten zachtjes rondom lichtbruin in de boter.
Stap 8
Verdeel de tijm, bosui en sinaasappelrasp rond de kip en schenk langs de rand van de pan de wijn erbij.
Stap 9
Laat de kip tien tot twaalf minuten zachtjes in het vocht sudderen, keer de stukken regelmatig.
Stap 10
Laat intussen zoveel vocht verdampen dat het een lekkere jus wordt.
Stap 11
Leg de stukken kip op warme borden en schep de jus erover.