Kipfilet met spek en perzik of nectarine
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipfilet met spek en perzik of nectarine
Stap 1
Snij de stukken filet in gelijke stukken, reken op twee stukken per persoon.
Stap 2
Wrijf per persoon 2 stukken kipfilet in met versgemalen peper en wikkel elk stuk in een plakje spek.
Stap 3
Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 4
Bak de stukken kipfilet in spek op matig hoog vuur in tien minuten gaar en knapperig bruin.
Stap 5
Schil intussen de perziken of nectarines en snijd elke perzik of nectarine in twaalf partjes.
Stap 6
Leg de stukken kip in spek op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Stap 7
Leg de partjes perzik of nectarine in het bakvet en bak ze drie minuten tot ze iets kleuren en wat zachter worden.
Stap 8
Schep ze bij de kip.
Stap 9
Schenk de wijn bij het bakvet en roer de aanbaksels los.
Stap 10
Laat dit op hoog vuur inkoken tot een lekkere jus.
Stap 11
Leg op elk bord twee stukken kip in spek en verdeel de partjes perzik of nectarine erover.
Stap 12
Schenk er wat jus over.
Stap 13
Lekker met peultjes en gebakken aardappeltjes.
