Kipfilet met gebakken appel, walnoten en wijnjus
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipfilet met gebakken appel, walnoten en wijnjus
Stap 1
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Meng in een diep bord paprikapoeder, kaneel, sinaasappelrasp, wat zout en versgemalen zwarte peper door elkaar. Wentel de kipfilets door dit kruidenmengsel en druk goed aan.
Stap 2
Verwarm iets meer dan de helft van de boter in de hapjespan tot het schuim wegtrekt. Bak de kipfilets op hoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Schenk de wijn en fond langs de rand van de pan erbij. Laat de kipfilet 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen. Laat het vocht verdampen tot een Lekkere jus.
Stap 3
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd per persoon 5 partjes appel af. Verwarm de resterende boter in de koekenpan en bak de partjes appel in 3 minuten bruin en gaar. Keer ze voorzichtig met een spatel. Verdeel de walnoten ertussen en bak nog 2 minuten.
Stap 4
Serveer de kipfilets met wat jus erover op warme borden. Verdeel de appelpartjes, walnoten en tijm erover. Lekker met sperziebonen.
Aanvullende benodigdheden
- - Tefal hapjespan 24 cm
- - Tefal koekenpan 28 cm
Voedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit48 g
- Koolhydraten11 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd7 g