Kipdijfilet met artisjokharten uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipdijfilet met artisjokharten uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi de bloem in een diep bord. Hak de rasp van de sinaasappel fijn.
Stap 2
Hak de tijm fijn en pers de knoflook uit. Meng sinaasappelrasp, tijm, knoflook, wat zout, peper en olijfolie in een ander diep bord.
Stap 3
Schep een derde van dit mengsel in een kom. Wentel de kipdijfilets door het mengsel in het bord, ze moeten rondom royaal bedekt zijn met dit kruidenmengsel. Wentel de kipdijfilets daarna door de bloem en leg ze in de braadslede.
Stap 4
Halveer de uitgelekte artisjokharten en meng ze met de olijven door het kruidenmengsel in de kom. Schep de artisjokharten en olijven tussen de kipdijfilets en schenk de wijn erbij.
Stap 5
Dek losjes af met aluminiumfolie en laat de kip in de oven in 25-30 minuten garen. Lekker met penne en sperziebonen.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie300 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten10 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
