Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kip uit de oven met een romige mosterd-bieslooksaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kip uit de oven met een romige mosterd-bieslooksaus
Stap 1
Verhit de oven voor op 200°C. Knip de bieslook grof. Kook de worteltjes 5 minuten voor in kokend water. Giet ze af en laat even uitdampen.
Stap 2
Doe de worteltjes met de krieltjes, aspergetips, kipblokjes en olijfolie in een ovenschaal. Strooi er wat zout en peper overheen, hussel door elkaar en bak ongeveer 25 minuten in de oven tot de krieltjes, wortels en asperges gaar zijn.
Stap 3
Schep intussen de crème fraîche in een steelpan. Voeg de mosterd en drie kwart van de bieslook toe en roer glad. Verwarm de saus en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen.
Stap 4
Proef en breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de ovenschotel over 4 borden en lepel de saus eroverheen.
