Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kip met za'atar en kruidendressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kip met za'atar en kruidendressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210ºC. Giet een scheutje zonnebloemolie in de braadslede en zet 5 minuten in de oven. Schep de venkel, paprika, courgette en ui erin en leg de kippenbouten erop. Bestrooi met zout, peper en 3 eetlepels za'atar.
Stap 2
Sprenkel nog wat zonnebloemolie over de kip en rooster 30-35 minuten in het midden van de oven, tot de kip gaar is.
Stap 3
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de kip uit de braadslede op borden en bestrooi met de rest van de za'atar. Schep de helft van de kruidendressing door de groenten.
Stap 4
Serveer de groenten bij de kip en geef de rest van de dressing apart erbij. Lekker met een groene salade en Turks brood.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie690 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten16 g
- Vet58 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
