Kip met tomatensaus uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Kip met tomatensaus uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Verwarm twee lepels olijfolie in een pan met een dikke bodem.
Stap 3
Voeg de helft van de ui en de helft van de knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
Stap 4
Let op dat ze niet bruin worden.
Stap 5
Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de tijm aan het uimengsel toe.
Stap 6
Bak ze twee minuten en roer regelmatig.
Stap 7
Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
Stap 8
Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
Stap 9
Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
Stap 10
Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.
Stap 11
Verdeel de resterende olijfolie in de ovenschaal.
Stap 12
Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper en Italiaanse kruiden.
Stap 13
Leg de stukken kip in de schaal en schenk de zojuist gemaakte tomatensaus erover.
Stap 14
Dek de kip af met plakken mozzarella en strooi de oregano of peterselie en Parmezaanse kaas erover.
Stap 15
Schuif de schaal in de oven.
Stap 16
Bak de kip in een half uur gaar en laat de kaas goudbruin kleuren.