Kip met pompoen en venkel
Ingrediënten
Bereidingswijze Kip met pompoen en venkel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Maak met schone handen voorzichtig het velletje los van de filets, begin aan de kant van de vleugels van de kip.
Stap 3
Zorg dat het vel heel blijft, gebruik een siliconen spatel of pannenlikker voor lastige hoekjes.
Stap 4
Meng 1 el Mexicaanse kruiden door de zachte kruidenboter. Smeer met de vingers de helft van de kruidenboter onder het vel van de kip, wrijf goed uit zodat de kruidenboter overal is verdeeld.
Stap 5
Smeer de kip rondom in met de rest van de kruidenboter en bestrooi met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Halveer de pompoen, verwijder de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes van gelijke grootte.
Stap 7
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in repen.
Stap 8
Verdeel de pompoen met de venkel over de ovenschaal en plaats onder in de oven. Plaats de kip op een ovenrek boven de ovenschaal. Zo smelt de kruidenboter van de kip over de groenten.
Stap 9
Haal na 25 minuten de groenten uit de oven. Plaats een bakplaat of ovenschaal onder de kip om eventueel vet en vocht op te vangen.
Stap 10
Laat de kip nog 45 minuten garen in de oven, draai eventueel om zodat de onderkant goed gaart.
Stap 11
Schep de ovengroente om met de rest van de Mexicaanse kruiden en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Plaats de groente de laatste 5 minuten terug bij de kip in de oven.
Stap 12
Snijd de poten, filets en vleugels van de kip en serveer met de warme pompoen en venkel.
