Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kikkererwtensalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kikkererwtensalade
Stap 1
Snijd een paar dunne plakjes van de komkommer. Halveer de rest van de komkommer en schraap de zaadjes weg. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de oregano fijn.
Stap 2
Laat de kikkererwten goed uitlekken. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en halveer de olijven. Klop in een kom het citroensap met olijfolie, tomatenketchup, oregano en wat versgemalen peper tot een dressing. Schep de kikkererwten, komkommerblokjes, paprika en olijven erdoor. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Stap 3
Doe de helft van de kikkererwtensalade in de to go box en verdeel in het midden wat veldsla of rucola en plakjes komkommer. Lekker met sneetjes bruin stokbrood of een snee volkorenbrood. Het is dan niet meer glutenvrij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie365 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten27 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd3 g