Kersttaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Kersttaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 2
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Stap 3
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de koekkruiden en een snuf zout.
Stap 4
Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
Stap 5
Klop in een beslagkom de boter met de bruine suiker en vanillemerg tot een luchtige, romige crème.
Stap 6
Klop één voor één de eieren erdoor.
Stap 7
Voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei geheel is opgenomen.
Stap 8
Schil de appel en rasp deze vervolgens.
Stap 9
Spatel dan de geraspte appel en het meelmengsel erdoor.
Stap 10
Doe het beslag over in de springvorm en bak de taart in 50-55 minuten bruin en gaar.
Stap 11
Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen.
Stap 12
Neem de taart daarna uit de vorm en laat hem op een taartrooster helemaal afkoelen.
Stap 13
Snijd de taart overlangs in drie lagen en besprenkel ze met de sherry.
Stap 14
Klop in een kom de slagroom met 75 g poedersuiker en de slagroomversteviger stijf.
Stap 15
Bestrijk de onderste en de middelste taartlaag royaal met room en leg ze op elkaar op een platte schaal.
Stap 16
Leg de bovenste taartlaag erop en bestrijk de taart bovenop en rondom ook met een royale laag slagroom.
Stap 17
Bestrooi de taart bovenop met grof geraspte witte chocolade en druk ook chocolade tegen de zijkant van de taart.
Stap 18
Plak de kerstboompjes rondom.
Stap 19
Bestrooi de taart tot slot vlak voor het serveren door een zeefje met poedersuiker.