Kersttaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Kersttaart
Stap 1
Smelt de boter en laat wat afkoelen.
Stap 2
Vet de vormen in en bestuif met bloem.
Stap 3
Laat de frambozen en bosbessen in een kom in de magnetron (of bij kamertemperatuur in 1-2 uur) ontdooien.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Stap 5
Klop in een kom de eieren met 225 g suiker en wat zout met de handmixer tot een dikke, luchtige crème.
Stap 6
Zeef de bloem en cacao beetje bij beetje boven het eimengsel en spatel het er luchtig door.
Stap 7
Spatel daarna de gesmolten boter (zonder de witte vlokjes) lepel voor lepel door het beslag en schenk het beslag in de taartvormen.
Stap 8
Bak de taartlagen in de oven (zo nodig na elkaar) in 10-15 minuten gaar.
Stap 9
Laat de lagen 5 minuten staan, verwijder dan de vormen en laat ze verder afkoelen.
Stap 10
Verwarm het vocht van het ontdooide fruit met 75 g suiker in een steelpan al roerende 2-3 minuten tot het een siroop wordt.
Stap 11
Laat de siroop afkoelen en strijk over elke taartlaag een lepel uit.
Stap 12
Schaaf de pure chocolade in de keukenmachine of met een dunschiller in dunne stukjes.
Stap 13
Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf.
Stap 14
Bestrijk 2 lagen met een laag slagroom van 1 cm dik en verdeel het fruit erover.
Stap 15
Leg deze lagen op elkaar op een (ronde) plank en dek de taart af met de laatste taartlaag met de siroopkant naar beneden.
Stap 16
Bestrijk de taart rondom dun met slagroom en druk, terwijl u de taart steeds iets draait, de geschaafde chocolade er tegenaan.
Stap 17
Schuif de taart voorzichtig op een platte schaal en bestuif de bovenkant dun met poedersuiker.
Stap 18
Doe de resterende slagroom over in een spuitzak en spuit in het midden een flinke toef slagroom.
Stap 19
Steek de helft van de chocolade hulstblaadjes in de room en leg de rest van de blaadjes eromheen.
Stap 20
Zet de taart tot gebruik in de koelkast.