Kersttaart met kerstboompjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Kersttaart met kerstboompjes
Stap 1
Extra benodigdheden: springvorm Ø 22 cm, bakpapier, handmixer met garden, deegroller, kerstboom-uitsteekvorm.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 3
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Stap 4
Zorg ervoor dat de boter zacht is.
Stap 5
Klop in een kom drie vijfde van de boter met de suiker, vanillesuiker en gembersiroop in zes tot acht minuten tot een roomwitte, luchtige crème.
Stap 6
Klop één voor één de eieren erdoor.
Stap 7
Voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Stap 8
Spatel het zelfrijzend bakmeel en de sinaasappelrasp erdoor.
Stap 9
Doe het beslag over in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 10
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in ongeveer vijfenveertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
Laat de taart tien minuten in de vorm afkoelen.
Stap 12
Verwijder daarna de vorm en laat de taart verder op een rooster afkoelen.
Stap 13
Verpak de taart tot gebruik in aluminiumfolie.
Stap 14
Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels en vijgen in stukjes.
Stap 15
Snijd de taart overlangs in twee helften.
Stap 16
Besprenkel de snijkanten van de taartlagen met wat sinaasappelsap.
Stap 17
Leg de onderste helft op een plank en strijk de mascarpone erover uit, laat twee cm van de rand vrij.
Stap 18
Verdeel de dadels en vijgen erover en zet de bovenste taarthelft met de snijkant naar beneden erop.
Stap 19
Druk de randen op elkaar.
Stap 20
Klop in een kom de rest van de boter met tweederde van de poedersuiker met de handmixer tot een fijne crème.
Stap 21
Bestrijk de bovenkant en de rand van de taart heel dun met deze crème (bewaar een eetlepel crème).
Stap 22
Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol hierop het fondant uit tot een ronde lap van dertig cm.
Stap 23
Leg de lap fondant over de taart.
Stap 24
Strijk de fondant bovenop mooi glad en dan langs de rand naar beneden.
Stap 25
Vouw de overtollige fondant onder de taart.
Stap 26
Zet de taart op een schaal en bind een dun lint twee, drie keer rond de taart.
Stap 27
Rol ook de verschillende kleuren marsepein uit tot lappen van een halve cm dik.
Stap 28
Steek hier met de vorm kerstbomen uit.
Stap 29
Plak de kerstbomen met wat van de botercrème op de wandelstokjes en prik de wandelstokjes in de taart.