Kerstster-koekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerstster-koekjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de havermout, bruine suiker, gemberpoeder, koekkruiden en een snuf zout.
Stap 3
Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron.
Stap 4
Roer de boter door het meelmengsel en kneed tot het een mooi deeg wordt.
Stap 5
Rol het deeg tussen twee stukken bakpapier uit tot een lap van 8-10 mm dik.
Stap 6
Steek met iedere uitsteekvorm sterren uit, zodat er van elke meerdere grootte sterren zijn.
Stap 7
Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Stap 8
Laat de sterren uit de oven afkoelen op een bakplaat.
Stap 9
Doe vier vijfde van de poedersuiker in een kom en roer de suiker met twee eetlepels eiwit en twee eetlepels citroensap tot een glad en glanzend glazuur.
Stap 10
Voeg zo nodig meer eiwit toe.
Stap 11
Bestrijk de bovenkant van de sterren royaal met glazuur en laat het glazuur in 1-2 uur drogen.
Stap 12
Leg voor het serveren de kerststerren op een mooie schaal en strooi er de rest van de poedersuiker over.
