Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kerstsalade met venkel en cranberry’s
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kerstsalade met venkel en cranberry’s
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de cranberry’s in de braadslede om met tijm, siroop, versgemalen zwarte peper en olijfolie. Rooster ze in de oven in 10-15 minuten gaar. Laat ze in de braadslede afkoelen.
Stap 2
Snijd de stelen van de venkelknol. Schaaf de knol in flinterdunne plakjes en haal deze uit elkaar. Schil de wortel met een dunschiller en schaaf daarna met de dunschiller in lange dunne linten. Snijd de kontjes van de kropjes sla en haal de blaadjes sla voorzichtig los.
Stap 3
Meng vlak voor het serveren in een grote schaal de slablaadjes, venkel en wortel luchtig door elkaar. Sprenkel de azijn en walnootolie erover en verdeel de cranberry’s over de salade.