Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kerstsalade met gerookte eendenborstfilet
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kerstsalade met gerookte eendenborstfilet
Stap 1
Halveer de granaatappel en schep de pitjes uit één helft. Verwijder de witte stukjes tussen de pitjes. Bewaar de pitjes in een doosje in de koelkast.
Stap 2
Pers de andere helft van de granaatappel uit op een citruspers.
Stap 3
Snijd de vijgen in vieren. Hak de dragon fijn en de walnoten grof.
Stap 4
Klop in een kom 1 eetlepel granaatappelsap per persoon met walnootolie, mosterd, dragon en wat zout en peper tot een dressing.
Stap 5
Schaaf de venkel in flinterdunne reepjes. Schep de bladsla en venkel door de dressing en verdeel over borden.
Stap 6
Leg de plakjes eendenborstfilet er losjes op en leg de vijgen ertussen. Strooi de walnoten en de granaatappelpitjes erover.
Aanvullende benodigdheden
- - groenteschaaf
Voedingswaarden
- Energie350 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten19 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd4 g