Kerstkransjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerstkransjes
Stap 1
Extra benodigdheden: handmixer, kerstkrans uitsteekvorm + appelboor en bakpapier.
Stap 2
Klop in een kom de boter met 2/3 deel van de suiker en de melk met de handmixer tot een romige massa.
Stap 3
Spatel de geraspte citroenschil met een snufje zout en bakmeel erdoor en kneed alles tot een soepel deeg.
Stap 4
Vorm het deeg tot een bal en laat het in de kom afgedekt met plasticfolie 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Stap 6
Rol het deeg op een met meel bestoven werkvlak uit tot een lap van 3 mm dik.
Stap 7
Steek met de uitsteekvorm kransjes uit het deeg en steek met de appelboor in het midden van de kransjes een gat.
Stap 8
Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek daar ook kransjes uit.
Stap 9
Leg de kransjes –zo nodig in 2 of 3 rondes– met tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 10
Bestrijk de kransjes met het ei en strooi er eerst de geschaafde amandelen over en daarna de resterende suiker.
Stap 11
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 12
Laat de kransjes op een rooster afkoelen en hang ze met linten in de boom of bewaar ze in een trommel.
