Kerstkoekjes met ijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerstkoekjes met ijs
Stap 1
Meng de bloem en ¼ tl zout in een kom en zet apart.
Stap 2
Klop de boter en de suiker in de keukenmachine tot een luchtige massa. Klop vervolgens het ei en vanille-extract erbij.
Stap 3
Spatel de bloem door het botermengsel en meng tot een deeg.
Stap 4
Maak een bal van het deeg en druk plat. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 175 ᵒC en rol het deeg met een roller tot een ½ cm dikte. Steek de koekjesvorm uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg deze voor 30 minuten in de koelkast of diepvries.
Stap 6
Bak de koekjes +/- 15 minuten in het midden van de oven. Draai de bakplaat halverwege. Laat vervolgens volledig afkoelen.
Stap 7
Haal het ijs uit de vriezer en steek met het koekvormpje een ster uit het ijs. Leg de vorm op 1 van de koekjes en druk het andere koekje er zachtjes tegenaan. Als het ijs te zacht wordt leg de ijskoekjes dan even terug in de vriezer.
Stap 8
Presenteer op een mooi bord en maak af met wat gezeefde (roze) en witte poedersuiker.