Kerstdripcake
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerstdripcake
Stap 1
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 170 °C. Maak de biscuitbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat helemaal afkoelen.
Stap 2
Laat ondertussen de kersen in een bolzeef boven een kom uitlekken. Klop voor de boter crème de boter met de poedersuiker 8 minuten op de hoogste stand met de handmixer, totdat hij luchtig en wit ziet.
Stap 3
Snijd de taartbodem overdwars in drie plakken. Snijd de bovenkant iets bij als deze bol is. Gebruik de bovenste plak als bodem en beleg met de helft van de chocolademousse en 1/3 van de kersen. Leg de middelste plak erop en beleg met de rest van de chocolademousse en helft van de kersen. Dek af met de derde plak en bestrijk de boven en zijkanten van de taart met de boter crème. Strijk de taart zo glad mogelijk af en laat 2 uur in de koelkast stijven.
Stap 4
Hak voor de chocoladesaus de chocolade grof. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade en boter er al roerend in smelten. Laat de chocoladesaus afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 5
Neem de taart uit de koelkast en laat steeds een theelepel met chocoladesaus van de bovenkant van de taart over de rand naar beneden glijden (drips). Maak korte en lange drips langs de zijkant van de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de chocoladesaus en versier met de rest van de kersen, blauwe bessen en kerstchocolade.