Kerstcakejes
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerstcakejes
Stap 1
Rasp en pers de sinaasappels. Snijd de dadels en vijgen in kleine stukjes en doe ze met rozijnen in een pan. Voeg boter, sinaasappelrasp, -sap en stroop toe.
Stap 2
Laat op zacht vuur al roerend de boter smelten en laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen. Laat het mengsel iets afkoelen.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 150°C.
Stap 4
Duw in elke holte van de muffinvorm een stuk bakpapier, zodat er een vormpje ontstaat.
Stap 5
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine en meng ze in een kom met zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en wat zout. Roer eerst de eieren en dan het fruitmengsel erdoor.
Stap 6
Roer alles tot een stevig deeg. Schep het deeg in de papieren vormpjes.
Stap 7
Bak de kerstcakejes in de oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
Stap 8
Laat de kerstcakejes daarna op een taartrooster afkoelen. Bewaar de cakejes in een afgesloten koelkastdoos en laat ze daar liefst een paar dagen op smaak komen.
Stap 9
Klop in een kom de slagroom stijf met suiker en slagroomversteviger.
Stap 10
Zet de cakejes op een schaal en schep er een flinke dot slagroom op.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - muffinvorm
- - 12 muffinvormpjes
Voedingswaarden
- Energie485 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten59 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd12 g