Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kersentaartje
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kersentaartje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de kersen af. Meng in een ruime kom de havervlokken met het amandelmeel, de suiker, kardemompoeder en wat zout.
Stap 2
Voeg de eieren één voor één toe en meng goed.
Stap 3
Verdeel het deeg in 4 porties en druk het op de bodem van de ingevette taartvormpjes. Verdeel ⅔ van de kersen over de bodems.
Stap 4
Bak in 25 - 35 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.
Stap 5
Roer de ricotta los met de honing. Hak de noten fijn. Verdeel voor serveren de ricotta met de rest van de kersen over de taartjes. Bestrooi met de noten
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine taartvormpjes van 10 cm
Voedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten40 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd8 g