Kersen-vanillekruimelcake
Ingrediënten
Bereidingswijze Kersen-vanillekruimelcake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° en vet de springvorm in. Klop in de keukenmachine of met de mixer 150 g boter met 150 g suiker, de vanillesuiker en een snuf zout zacht en romig. Klop er een voor een de eieren door.
Stap 2
Voeg 150 g bloem toe en mix tot een glad beslag. Klop er de yoghurt door.
Stap 3
Spatel de kersen door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 4
Kneed met de vingertoppen een kruimelig deeg van de resterende 75 g boter, 75 g suiker en 100 g bloem. Strooi de deegkruimels over het beslag.
Stap 5
Bak de kruimelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar. Controleer eventueel of de cake gaar is met een satéprikker. Komt de prikker schoon uit het midden, dan is de cake gaar. Bak anders 5 min. langer en test opnieuw.
Stap 6
Laat de cake 15 min. in de vorm afkoelen. Verwijder de springvorm en laat de cake helemaal afkoelen. Bestrooi de cake voor serveren met een beetje poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - mixer
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie479 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten57 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd16 g