Kersen-uien tarte tatin met bacon
Ingrediënten
Bereidingswijze Kersen-uien tarte tatin met bacon
Stap 1
Ontpit de kersen. Pel de sjalotten en halveer ze.
Stap 2
Verwarm de koekenpan zonder olie of boter op het vuur en bak de spekjes uit. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 4
Voeg de boter toe aan de pan en laat smelten. Verdeel de kersen over de pan en leg de sjalotten met de snijkanten naar beneden ertussen. Bak 3 minuten. Blus af met de honing en de witte wijn. Kook in tot het begint te bubbelen en stroperig wordt. Draai het vuur uit.
Stap 5
Rol het bladerdeeg van de rol en leg over de kersen en sjalotten in de pan. Vouw het overtollige bladerdeeg terug naar binnen en stop de randjes een beetje in langs de sjalotten en kersen. Prik met een scherp mes gaatjes in het deeg.
Stap 6
Bak de tarte tatin 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes oregano. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan.
Stap 7
Neem de tarte tatin uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Leg een grote plank op de pan en keer voorzichtig om. Serveer de tarte tatin met de blaadjes oregano, de spekjes, het amandelschaafsel en de crème fraîche.