Kerrierijst met sperziebonen en een gebakken visje
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerrierijst met sperziebonen en een gebakken visje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 3
Roer de kerriepoeder erdoor en bak zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
Stap 4
Schep dan de rijst erdoor en bak tot de korrels rondom bedekt zijn met een glanzend geel laagje.
Stap 5
Voeg het water toe en kook de rijst in acht minuten gaar.
Stap 6
Laat de rijst daarna nog tien minuten staan.
Stap 7
Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water en wat zout in acht tot tien minuten beetgaar.
Stap 8
Verdeel de kibbeling in een bakblik en schuif dit in het midden van de oven.
Stap 9
Bak de kibbeling in zes tot acht minuten knapperig.
Stap 10
Giet de sperziebonen af en doe ze over in een schaal.
Stap 11
Schep de ananas en de seroendeng erdoor.
Stap 12
Schep de rijst in diepe borden en leg de kibbeling erop.
Stap 13
Serveer de sperziebonen erbij.
