Kebab op rozemarijnspiesjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Kebab op rozemarijnspiesjes
Stap 1
Kies 4 stevige takken rozemarijn en ris de blaadjes van de onderste helft. Hak 1 theelepel rozemarijn fijn. Verwijder de steeltjes van de peterselie en hak de peterselie fijn.
Stap 2
Snijd de saucijzen open en haal het vlees uit het velletje. Kneed het gehakt door met de komijnpoeder, de gehakte rozemarijn en de helft van de peterselie. Verdeel het vlees in 4 porties en bekleed de geriste takjes van de rozemarijn hiermee.
Stap 3
Kneed het vlees geheel rond de tak en druk het vervolgens steeds met twee vingers iets in, zodat een platte, geribbelde kebab ontstaat. Verhit de grillpan en bak de kebabs in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
Stap 4
Roer de helft van de overgebleven peterselie door de tzatziki. Leg de kebabs op een schaal, bestrooi met gehakte peterselie en serveer met tzatziki.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie331 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten8 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd5 g