Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kebab en gefrituurde aubergine
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kebab en gefrituurde aubergine
Stap 1
Rijg de vleesblokjes aan de spiesen. Meng in een schaal een handje bloem met de paprikapoeder, oregano en tijm. Veeg de plakken aubergine schoon met een stuk keukenpapier en maal peper erover. Haal ze door de gekruide bloem en schud overtollige bloem eraf.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een laagje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoge stand en frituur hierin de aubergine aan beide kanten goud- bruin. Leg ze op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 3
Rooster de spiesen hoog in de oven in circa 5 minuten om en om bruin. Leg de kebab op de aubergine en lepel wat labne erover. Bestrooi met de dukkah en koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - 4 spiesen
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten9 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd10 g